Salbuvik, Holvik og Kamark – mye på “menyen” på medlemsmøtet i MIN

Tirsdag 29. november ble siste medlemsmøtet i 2022 avholdt. 46 påmeldte til møtet og 38 middagsgjester avsluttet et innholdsrikt foreningsår.

Widar Salbuvik har initiert og finansiert boken “Moss Industri- og Næringsforening 1947 – 2022. Et jubileumsskrift”. Salbuvik gjennomgikk stiftelsesprotokollen til foreningen. Han fremhevet også de daværende toneangivende, mannlige topplederne.

Alle fremmøtte fikk hvert sitt eksemplar av boken da foreningen ønsket God Jul!

Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, tok “tempen” på verdensøkonomien. Holvik sa blant annet at

  • Inflasjonen kan bli vedvarende, mangel på arbeidskraft vil forbli et problem
  • Geopolitisk spenning kan gjøre Norge mer attraktiv. Trygt og ikke for varmt
  • De med god økonomi lite rammet av økte renter
  • Svak krone reduserer problemet med høyt kostnadsnivå
  • Til sist: Vær på vakt for tyveri og innbrudd – tekniske komponenter svært ettertraktet!

Robin Kamark har 25 år bak seg som toppleder ute i verden. Nå er han hjemme i Moss og driver “butikk” her i kombinasjon med en rekke styreverv. I samtalen med møteleder Ellen B. Wickstrand sa Kamark blant annet at det er viktig å være seg selv. Nei, du skal ikke endre deg når du rekrutteres til et høyere ledernivå. Du skal tvert om forbli den du er og være deg selv i størst mulig grad. Robin Kamark vektla også at du som leder må stå for noe. Du må ha noen verdier som er viktige for deg!

Widar Salbuvik har både initiert og betalt boken “Moss Industri- og Næringsforening 1947 – 2022. Et Jubileumsskrift”. Alle fremmøtte fikk hvert sitt eksemplar av boken ved møtets slutt. Vil du ha en bok? Ta kontakt med ebw@mossindustriforening.no Foto: PCM.
Elisabeth Holvik, Sparebank 1 Gruppen, er sjeføkonom. Holvik fremholdt i sitt foredrag at vi lever i en urolig tid. Hun understreket at det er viktig at vi er sikkerhetsbevisste. Hennes oppfordring er at vi skal være skjerpet! Foto: PCM.
Robin Kamark har vendt hjem til Moss etter 25 år som toppleder i utlandet, særlig i Østen. Han var åpen, ærlig og likefrem i sin samtale med Ellen B. Wickstrand. Kamarks råd: Vær deg selv! Foto: PCM.
Hurra for MIN 75 år! Desserten på medlemsmøtet ble deiligste marsipanbløtkake med bringebær og makroner! Hmmm! Foto: EBW.

You might be interested in …